Tærte og kolo – sammen ka vi det hele ;)

I mine tanker: om hvordan et kommende kolonihavehus i 2016 skal fungere, har jeg (og Morten), brugt meget tid på at kigge på nettet og surfe sådan noget “home automation”, og det sidder vi og roder lidt med når vi nu kan…

Nå ja, det tekniske pladder kommer jo også til at fylde lidt på min blog, fordi jeg jo, som de fleste omkring mig ved, er lidt nørdet anlagt inde under skægget….
Tærten:

Ja det kalder vi den, det er en meget lille sød computer, på et meget lille print, den kører noget Linux som er lidt “langhåret” (det er så her Morten er lidt mere heldig anlagt 😁)

… den tærte kan man så binde en masse dimser sammen med, som temperatur følere,  eller relæ’er som så kan styre nogle lamper feks… Det er så det vi har siddet og rodet med i tirsdags, og endte med at vi nu kan styre et relæboard med 8 relæer fra mobilen eller en anden computer….

Og ja nu er Morten på ferie med sin familie men den gode “eBay-fe” kom forbi idag med nogle displays og nogle driverprint.. Det kan jo ikke bare ligge der, så hokus pokus var jeg jo lidt tvunget til at finde loddekolbe og gejl frem for at lege lidt med det, og ja tryl tryl, nu kan jeg skrive ting på det ene display… Skal bare lige have fundet ud af hvordan jeg får den til selv at skrive info om de ting jeg vil vide, i stedet for en fast tekst – men kommer tid, kommer råd (håber jeg)…..
Smider lige en bunke billeder med her, så kan i se hvad det er for noget roderi jeg snakker om 😉

Jeg har som sådan ikke tænkt mig at ligge nogen guides eller noget herop, men hvis nogen vil eller skal lave noget lignende, så er der da noget at snakke om over hækken 😉

  
  
  

Et link til en youtube video, hvor man kan se displayet køre den 22 feb 2016 😉

LCD kørende på video

Kommentarer

One thought on “Tærte og kolo – sammen ka vi det hele ;)

  1. Ser godt ud knægt!
    Glæder mig til at se hvad du får ud af det, så kan det jo være at man kan bruge noget af det herhjemme på “Slottet” eller i “Slotshaven”/”Væksthuset”. 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>